Posiłki regeneracyjne

Posiłki Regeneracyjne


Nasza restauracja dostarcza posiłki regeneracyjne do fim, które są prawnie zobowiązane do zapewnienia swoim pracownikom posiłków regeneracyjnych, a należą do nich: firmy budowlane, firmy produkcyjne (rozp. Rady Ministrów Dz. U. Nr 60 poz. 279 z 1996 r.).Nasze posiłki spełniają standardy gastronomiczne i wymogi kaloryczności (około 1000 kcal), charakteryzują się dobrą jakością i obfitością serwowanych przez nas potraw.




Menu – zupy profilaktyczne z wkładką + 1/4 chleba – 8,00 zł. brutto.

1. Zupa grochowa, kiełbasa śląska, pieczywo
2. Krupnik, gulasz z serduszek, pieczywo
3. Zupa pomidorowa z ryżem, pulpet mielony, pieczywo;
4. Zupa fasolowa z wędzonym kurczakiem, pieczywo;
5. Bigos, pieczywo;
6. Żurek staropolski, jajko, kiełbaska biała, pieczywo;
7. Flaki wołowe, pieczywo;
8. Kapuśniak, sztuka mięsa, pieczywo; 

Menu – posiłki jednodaniowe: 12,50 zł. brutto.

1. Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana;
2. Karkówka wieprzowa, kasza gryczana, buraczki na ciepło;
3. Filet drobiowy panierowany, ziemniaki, marchewka z groszkiem;
4. Stek wieprzowy z cebulką, ziemniaki, kapusta czerwona na ciepło;
5. Udko pieczone, ryż, surówka z kapusty czerwonej;
6. Schab w sosie, kopytka, pomidory z cebulką;
7. Filet z mintaja panierowany, ziemniaki, kapusta kiszona;

 Menu – posiłki dwudaniowe (preferowane przez firmy): – 14,00 zł. brutto.

1. Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet pożarski, ziemniaki, marchewka na gorąco
2. Zupa ogórkowa, filet drobiowy w sosie pieczarkowym, ziemniaki, surówka z białek kapusty
3. Barszcz ukraiński, kotlet mielony, ziemniaki, mieszanka warzywna
4. Zupa jarzynowa, bryzol wieprzowy z pieczarkami, ziemniaki, buraczki
5. Zupa z fasolki szparagowej, filet drobiowy panierowany, ziemniaki, marchewka z groszkiem
6. Krupnik, karkówka, ziemniaki, kapusta czerwona na ciepło
7. Zupa grochowa, udko pieczone, ziemniaki, fasolka szparagowa